Prezentarea școliiArgument

Urmare a Înaltei rezoluții de pe Temei nr. 9.878/2012, Școala Gimnazială „Sfinții Trei Ierarhi", din București, funcționează cu Înalta Binecuvântare a Preafericitului Părinte DANIEL, Arhiepiscopul Bucureștilor, Mitropolitul Munteniei și Dobrogei, Locțiitor al tronului Cezareei Capadociei și Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

ȘCOALA GIMNAZIALĂ „SFINȚII TREI IERARHI" este un proiect al Fundației Tradiția Românească, izvorât dintr-o nevoie a comunității, un proiect-răspuns și soluție pentru tinerele familii, care se confruntă cu experiențe dificile în eforturile lor de a-și educa și forma copiii armonios și sănătos. În formarea personalității copilului, acționează patru mari factori: Familia, Școala, Biserica, Societatea. Societatea este în schimbare, într-o dinamică năucitoare; oamenii sunt nevoiți să răspundă exigențelor pragmatice și economice, astfel încât a devenit din ce în ce mai greu să fii un părinte bun pentru copilul tău. Ne confruntăm cu o ofensivă socială, o campanie îndreptată împotriva valorilor tradiționale sănătoase, validate de istoria umanității: tradiția, valoarea și stabilitatea familiei, tradiția școlii ca instituție care formează intelectual și moral, tradiția Bisericii, ca formator spiritual al omului și ca generator al sensului vieții, tradiția societății structurate pe temeiul respectului față de valoare.În acest context social, copiii, suflete și personalități în formare, sunt cei mai vulnerabili.

Mulți dintre copiii noștri cresc departe de prezența părinților - suprasolicitați la locul de muncă. Își aleg modele din cele oferite de societate prin mass-media, prin colectivitățile din care fac parte (la gradiniță și la școală), prin exemplul adulților din jur și astfel ajung la comportamente agresive sau depresive și trec prin crize spirituale greu de gestionat. Perioada copilăriei este fundamentală și determinantă pentru tot restul vieții.

Ceea ce strânge omul în copilărie - în sufletul lui, în mintea lui - reprezintă pregătirea lui pentru provocările vieții. Nu-i putem feri pe copiii noștri de probleme, pentru că nu avem aceasta prerogativă aflată în mâinile Domnului. Dar putem să îi pregătim să răspundă corect, sănătos și demn la toate genurile de probleme pe care le vor avea. Putem să îi formăm ca oameni puternici, cu discernământ pentru a putea depăși situațiile complicate, cu tărie de caracter în momente dificile și capabili să devină, la rândul lor, formatori ai generațiilor următoare. Acesta este rolul educației și aceasta este misiunea pe care și-o asumă Școala Gimnazială „Sfinții Trei Ierarhi": FORMAREA ȘI DEZVOLTAREA PERSONALITĂȚII COPILULUI.

Să ne amintim că, prin tradiție, românii au înălțat școli în preajma bisericilor și că primii care s-au implicat în educația copiilor au fost oamenii Bisericii. FAMILIA, ȘCOALA și BISERICA (prin comunitatea Paraclisului Universitar „Sfântul Nicolae") se întâlnesc în acest proiect formativ și formator, pentru a răspunde noilor și gravelor probleme ale societății actuale.

Formular 2%


Donati online prin PayPal

Scoala ortodoxa Sfintii Trei Ierarhi